INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ užbaigė patalpų „Vilniaus vartuose“ įsigijimo sandorį

Investicijų į nekilnojamojo turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ užbaigė 7,5mln. eurų vertės sandorį ir įsigijo 6,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties ir biurų patalpas komplekse „Vilniaus vartai“.
 
Sandorį iš dalies finansavo Šiaulių bankas, suteikęs 4,5 mln. eurų paskolą, bei investicijų bendrovė „Invalda INVL“, paskolinusi „INVL Baltic Real Estate“ 2,2 mln. eurų. Pastarąją paskolą planuojama refinansuoti „INVL Baltic Real Estate“ išplatinus naują 11,5 mln. eurų akcijų emisiją.
 
„Patraukliomis sąlygomis įsigijome išskirtines biurų ir komercines patalpas vienoje geriausių Vilniaus vietų. Tikime, kad tiek pėsčiomis, tiek automobiliu lengvai pasiekiama vieta sostinės centre sudomins potencialius nuomininkus – ir tuos, kuriems aktualu čia įsikurti patiems, ir tuos, kurie galėtų teikti paslaugas „Vilniaus vartuose“ bei šalia šio komplekso esantiems biurams bei jų darbuotojams“, – sakė „INVL Baltic Real Estate“ direktorius Egidijus Damulis.
 
Bendrovei „Vilniaus vartų“ komplekse priklausančios patalpos užima pastato šalia Gynėjų gatvės pirmuosius du aukštus. „Vykdome nuomininkų atranką ir jau pradėjome derybas dėl biuro bei komercinių patalpų nuomos su žinomomis informacinių technologijų, farmacijos, sveikatingumo, maitinimo ir kitas paslaugas teikiančiomis įmonėmis“, – sakė E. Damulis. Šiuo metu yra išnuomota beveik 40 proc. turimų plotų.
 
„INVL Baltic Real Estate“ šiuo metu platina akcijų emisiją,kuria pritrauktos lėšos bus naudojamos komercinių patalpų „Vilniaus vartų“ komplekse įsigijimui refinansuoti bei skolinto ir nuosavo kapitalo santykiui subalansuoti prieš tampant uždaro tipo investicine bendrove. Planuojama, kad įgijus šį statusą, įmonės valdymas patikėjimo teise bus perduotas turto valdymo bendrovei „INVL Asset Management“.
 
„INVL Baltic Real Estate“ platinama akcijų emisija leidžia nepriklausomai nuo turimos pinigų sumos investuoti į bendrovę, sėkmingai valdančią ir prižiūrinčią savo nekilnojamo turto portfelį. Vienos akcijos platinimo kaina – 0,4 euro, o startinė investicinė suma neribojama.
 
Vertinama, kad tai yra patraukli alternatyva norintiems investuoti į nekilnojamąjį turtą, tačiau neturintiems galimybių skirti laiko ir lėšų jo priežiūrai. Emisija gyventojams platinama iki kovo 3, o instituciniams investuotojams – iki kovo 4 dienos. Jos akcijų galima įsigyti pateikus paraišką emisiją platinančios „INVL Finasta“ skyriuose Vilniuje ir Kaune arba dalyje Šiaulių banko skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.
 
„INVL Baltic Real Estate“ valdo 52 mln. eurų vertės 58 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto strategiškai patraukliose lokacijose Vilniuje ir Rygoje: biurų patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą „IBC“ šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, biurų ir sandėlių patalpas Kirtimuose, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio. Bendrovės akcijomis yra prekiaujama NASDAQ Vilnius biržoje.