INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ per tris ketvirčius uždirbo 0,9 mln. eurų pelno

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ grynasis pelnas per šių metų tris ketvirčius siekė 0,9 mln. eurų arba po 0,02 euro akcijai. Lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu ir atmetus vienkartinių sandorių įtaką 2015 metais (UAB „INTF investicija“ pardavimą ir Latvijos logistikos centro „Dommo“ įsigijimą), bendrovės grynasis pelnas išaugo 92 proc. „INVL Baltic Real Estate“ grynasis pelnas per 2015 m. devynis mėnesius, įskaitant vienkartinius sandorius, siekė 1,9 mln. eurų.
 
Bendrovės pajamos per šių metų tris ketvirčius buvo 4,6 mln. eurų, iš jų 2,7 mln. eurų sudarė pajamos iš nuosavų objektų nuomos. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, bendrovės pajamos išaugo 11 proc., pajamos iš nuosavų objektų nuomos – 25,6 proc.
 
Trečiojo ketvirčio pabaigoje „INVL Baltic Real Estate“ nuosavas kapitalas buvo 27,5 mln. eurų arba 0,42 euro akcijai.
 
„Džiaugiamės pasiektais devynių mėnesių rezultatais. Šiame etape ypač daug dėmesio skyrėme šiais metais įsigyto „Vilniaus vartų“ patalpų komplekso pritaikymui rinkos poreikiams. Jau artimiausiu metu imsimės pertvarkos ir plėtros galimybių studijų kituose mūsų valdomuose centruose Vilniuje – „IBC“ Šeimyniškių gatvėje ir Vilniaus gatvėje įsikūrusiame biurų pastate“, – sakė „INVL Baltic Real Estate“ direktorius Egidijus Damulis.
 
Pertvarkius „Vilniaus vartų“ paslaugų ir verslo centrą, pirmojo aukšto patalpos bus skirtos maitinimo ir paslaugų paskirčiai, o antrasis aukštas – paslaugų centrams ir išskirtiniams biurams. Skaičiuojama, kad atlikus numatytus pertvarkymo darbus, nuomojamas plotas išaugs apie 1 tūkst. kv. metrų.„Džiaugiamės, kad liepą duris atvėrus inovacijų bei IT startuolių erdvei „Rise Vilnius“, „Vilniaus vartais“ domisi „Fintech“ bei kitose srityse dirbančios įmonės“, – sakė E. Damulis.
 
Spalio pabaigoje pasirašyta sutartis, remiantis kuria „Vilniaus vartuose“ Gynėjų gatvėje 400 kv. m ploto patalpose jau kitų metų pradžioje įsikurs vienas iš „Swedbank“ nefinansinių paslaugų filialo departamentų. Planuojama, kad sėkmingai užbaigus vykdomas derybas su potencialiais šio objekto nuomininkais, iki šitų metų pabaigos būtų išnuomota daugiau kaip 3 tūkst. kv. m naujai pertvarkytų patalpų, o bendras objekto užimtumas tuomet viršytų 70 proc.
 
Šių metų kovą 9 mln. eurų vertės akcijų emisiją išplatinusi „INVL Baltic Real Estate“ siekia uždaro tipo investicinės bendrovės (UTIB) statuso. Bendrovės valdyba gegužę kreipėsi į Lietuvos banką dėl UTIB veiklos licencijos gavimo. Šiuo statusu bendrovė veiktų 30 metų, su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų. Tai numatyta naujajame bendrovės įstatų projekte, dėl kurio bendrovės akcininkai balsuos lapkričio 10 dieną. Įgijus UTIB statusą, „INVL Baltic Real Estate“ valdymas patikėjimo teise būtų perduotas turto valdymo bendrovei „INVL Asset Management“, priklausančiai vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“.
 
„INVL Baltic Real Estate“ valdo 52 mln. eurų vertės 58 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto strategiškai patraukliose vietose Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą „IBC“ šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, biurų ir sandėlių patalpas Kirtimuose, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio. Bendrovės akcijomis yra prekiaujama „Nasdaq“ Vilnius biržoje.