INVL Logo

Patvirtinti UTIB „INVL Baltic Real Estate“ įstatai

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ uždaro tipo investicinės bendrovės (UTIB) statusu veiks 30 metų su galimybe pratęsti šį laikotarpį 20 metų. Tai numatyta naujuose bendrovės įstatuose, kuriuos patvirtino šiandien vykęs bendrovės akcininkų susirinkimas.
 
Be to, akcininkų susirinkimo metu nuspręsta, kad UTIB licenciją gavusios bendrovės valdymas bus perduotas vienai pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management“, o depozitoriumo paslaugas „INVL Baltic Real Estate“ teiks SEB bankas.
 
„INVL Baltic Real Estate“ šiuo metu siekia UTIB licencijos, kurią išduoda Lietuvos bankas.
 
Taip pat patvirtinta valdymo sutartis su „INVL Asset Management“ ir depozitoriumo sutartis. Akcininkai išrinko ir UTIB „INVL Baltic Real Estate“ Audito komitetą. Jo nariais tapo Tomas Bubinas (nepriklausomas narys) bei Danutė Kadanaitė.
 
Nors anksčiau planuota, kad UTIB „INVL Baltic Real Estate“ veiklos terminas bus neribotas, įvertinus Kolektyvinio investavimo subjektų įstatymo nuostatas ir investicines galimybes, jį nuspręsta apibrėžti.

„INVL Baltic Real Estate“ valdo 52 mln. eurų vertės 58 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto strategiškai patraukliose lokacijose Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą „IBC“ šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, biurų ir sandėlių patalpas Kirtimuose, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio.

„INVL Baltic Real Estate“ grynasis pelnas per šių metų tris ketvirčius siekė 0,9 mln. eurų, pajamos – 4,6 mln. eurų.