INVL Logo

Užregistruoti nauji „INVL Baltic Real Estate“ įstatai

Juridinių asmenų registre užregistruoti nauji investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ įstatai. Remiantis jais, „INVL Baltic Real Estate“ taps specialiąja uždarojo tipo privataus kapitalo investicine bendrove (UTIB) ir veiks šiuo statusu 30 metų su galimybe pratęsti laikotarpį 20 metų.
 
Užregistravus naujus įstatus, pasibaigė „INVL Baltic Real Estate“ valdybos įgaliojimai, o buvę valdybos nariai nuo šiol laikomi veikiančiais atskirai.
 
„INVL Baltic Real Estate“ direktorius Egidijus Damulis, taip pat bendrovės direktoriaus pavaduotojas Andrius Daukšas, gavus investicinės bendrovės licenciją, prisijungs prie „INVL Asset Management“ komandos. Iki tol jie bendrovėje dirbs ligšiolinėse pareigose.
 
„INVL Baltic Real Estate“ veiklą kaip uždaro tipo investicinė bendrovė pradės tada, kai UTIB licenciją suteiks Lietuvos bankas. Gavus licenciją, „INVL Baltic Real Estate“ savo esme taps panaši į fondą, o jos valdymą perims „INVL Asset Management“.
 
Taip pat „INVL Baltic Real Estate“ pasirašė valdymo sutartį su viena pirmaujančių šalies turto valdymo bendrovių „INVL Asset Management“ ir depozitoriumo paslaugų sutartį su SEB banku. Šios sutartys įsigalios gavus UTIB licenciją.

„INVL Baltic Real Estate“ akcijos ir po tapimo UTIB išliks kotiruojamos NASDAQ Vilnius biržoje.
 
„INVL Baltic Real Estate“ valdo 52 mln. eurų vertės 58 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto strategiškai patraukliose lokacijose Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą „IBC“ šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, biurų ir sandėlių patalpas Kirtimuose, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio.
 
„INVL Baltic Real Estate“ grynasis pelnas per šių metų tris ketvirčius siekė 0,9 mln. eurų, pajamos – 4,6 mln. eurų.