INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ pelnas pirmą pusmetį siekė 0,6 mln. eurų

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ šių metų pirmąjį pusmetį uždirbo 0,6 mln. eurų grynojo pelno arba po 0,01 euro akcijai. Per šį laikotarpį bendrovės pajamos siekė 3,1 mln. eurų, iš jų 1,8 mln. eurų buvo iš nuosavų objektų nuomos. Lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, bendrovės grynasis pelnas išaugo 36 proc., pajamos – 14 proc., o pajamos iš nuosavų objektų nuomos – 35 proc.
 
„INVL Baltic Real Estate“ nuosavas kapitalas pirmojo pusmečio pabaigoje siekė 27,157 mln. eurų arba 0,41 euro akcijai. Šių metų antrą ketvirtį „INVL Baltic Real Estate“ išmokėjo po 0,012 euro dividendų akcijai (iš viso 789 tūkst. eurų).
 
„Toliau optimizuojame valdomą turtą siekdami didinti jo kuriamą vertę. Daug dėmesio šiuo metu skiriame sausį įsigytam „Vilniaus vartų“ patalpų kompleksui, jo naujai koncepcijai įgyvendinti. Tikime, kad pritaikę patalpas paslaugų verslo poreikiams ir išskirtiniams biurams, sukursime šiuolaikišką paslaugų ir verslo centrą“, – sakė „INVL Baltic Real Estate“ direktorius Egidijus Damulis.
 
Jo teigimu, susidomėjimą galimybe įsikurti pertvarkomose „Vilniaus vartų“ patalpose didina ir liepos mėnesį komplekse iškilmingai atidaryta britų banko „Barclays“ įkurta inovacijų ir IT startuoliams skirta erdvė „Rise Vilnius“. „Toliau aktyviai dirbame su potencialiais nuomininkais“, – sakė E. Damulis.
 
Pirmąjį „Vilniaus vartų“ paslaugų ir verslo centro patalpų rekonstrukcijos etapą planuojama baigti jau šį mėnesį. Skaičiuojama, kad užbaigus patalpų komplekso pertvarką nuomojamas plotas padidės nuo 6,4 iki 7,2 tūkst. kvadratinių metrų. Pirmojo aukšto patalpos pritaikomos paslaugų centrams, restoranams, medicinos ir sveikatinimo paslaugoms teikti, o antrasis aukštas bus skirtas išskirtiniams biurams. Jų patrauklumą didins ne tik įrengti dideli langai, iš kurių atsiveria vaizdas į Neries upę ir Geležinio Vilko gatvę, bet ir natūraliai šviesai užtikrinti papildomai įrengiami stoglangiai.
 
Kovo mėnesį išplatinusi 9 mln. eurų vertės akcijų emisiją, „INVL Baltic Real Estate“ nuosekliai siekia tapti uždaro tipo investicine bendrove (UTIB). Gegužės pradžioje „INVL Baltic Real Estate“ valdyba kreipėsi į Lietuvos banką dėl UTIB veiklos licencijos gavimo. Įgijus šį statusą, įmonės valdymas patikėjimo teise būtų perduotas turto valdymo bendrovei „INVL Asset Management“, priklausančiai vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“.
 
„INVL Baltic Real Estate“ valdo 52 mln. eurų vertės 58 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto strategiškai patraukliose lokacijose Vilniuje ir Rygoje: biurų patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą „IBC“ šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, biurų ir sandėlių patalpas Kirtimuose, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio. Bendrovės akcijomis yra prekiaujama „Nasdaq“ Vilnius biržoje.