INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ baigė viešą akcijų siūlymą

Šiais metais vykusio investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ akcijų viešo siūlymo metu iš viso parduotos 22 465 bendrovės akcijos už 57,2 tūkst. eurų. Šis akcijų siūlymas vyko trimis etapais nuo šių metų gegužės 2 iki gruodžio 13 dienos. Iš viso jo metu investuotojams buvo siūloma įsigyti iki 22 proc. arba 2,893 mln. bendrovės akcijų, priklausančių bendrovei „Invalda INVL“.
 
„INVL Baltic Real Estate“ yra sėkmingai veikianti ir pinigų srautus generuojanti bendrovė, paskutiniais metais investuotojams uždirbanti vieną iš didžiausių grąžų tarp rinkoje prieinamų nekilnojamo turto fondų. Tarp kitų pastovias pajamas iš nekilnojamojo turto nuomos gaunančių bendrovių ji išsiskiria puikia nekilnojamo turto lokacija ir reikšmingu jo vystymo potencialu. Pasibaigusio akcijų siūlymo rezultatus lėmė tai, kad fondo privalumų nesugebėjome tinkamai pristatyti potencialiems investuotojams, tad nagrinėsime, ką turėtume tobulinti ateityje, kad ši bendrovė būtų patraukli ir neštų didžiausią naudą į ją investuojantiems“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.
 
„INVL Baltic Real Estate“ konsoliduotas grynasis pelnas per šių metų tris ketvirčius siekė 2,2 mln. eurų ir buvo 6,7 proc. didesnis lyginant su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Bendrovės konsoliduoto nuosavo kapitalo vertė šių metų rugsėjo pabaigoje buvo 34,4 mln. eurų, o šio rodiklio vertė akcijai siekė 2,61 euro ir, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 11,5 proc. (įvertinus ir išmokėtus dividendus).
 
„INVL Baltic Real Estate“ konsoliduotos grynosios nuomos pajamos (angl. net operating income) iš nuosavų objektų per šių metų tris ketvirčius siekė 2,3 mln. eurų ir, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, padidėjo 21 proc. Bendrovės konsoliduotos pajamos buvo 4,3 mln. eurų arba 10 proc. mažesnės nei per tris 2017 m. ketvirčius, iš jų nuosavų objektų konsoliduotos nuomos pajamos padidėjo 17 proc. iki 3,4 mln. eurų.
 
Vertinant „INVL Baltic Real Estate“ akcijų uždirbtą grąžą, įskaitant ir išmokėtus dividendus, nuo bendrovės akcijų įtraukimo į „Nasdaq“ Vilnius biržą 2014 metų birželį iki 2018 metų lapkričio pabaigos ji siekė 62,6 proc.
 
80 proc. „INVL Baltic Real Estate“ valdomų objektų pagal turto vertę yra centrinėje Vilniaus miesto dalyje, jų užimtumas 2018 m. rugsėjo pabaigoje siekė nuo 69 iki 98 proc. „INVL Baltic Real Estate“ valdomo turto plotas yra 56,9 tūkst. kv. m., valdomo turto vertė šių metų rugsėjo pabaigoje buvo 57,7 mln. eurų.
 
„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą IBC šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio.
 
Nuo 2016 m. gruodžio 22 dienos „INVL Baltic Real Estate“ veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB), o ją valdo viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių šalyje „INVL Asset Management“. UTIB statusu bendrovė veiks iki 2046 metų su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų.