INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ į Vilnių atveda tarptautinį bendradarbystės erdvių tinklą „Talent Garden“

2019 m birželio 27 d. SUTNTIB „INVL Baltic Real Estate“ (toliau gali būti vadinama Bendrove) Investicinis komitetas priėmė sprendimą dėl Bendrovės turto administratoriaus UAB „Proprietas“ ir „Talent Garden“ franšizės sutarties pasirašymo. Bendrovė pažymi, kad sutarties pasirašymas žymi naują Bendrovės veiklos segmento pradžią – bendradarbystės erdvės (ang. coworking) kūrimą ir vystymą, erdvei pasirenkant „INVL Baltic Real Estate“ portfeliui priklausantį pastatą Vilniaus gatvėje (adresu Vilniaus g. 33).

Jau šių metų pabaigoje Vilniaus senamiestyje duris atvers pirmoji sostinėje tarptautinė bendradarbystės erdvė „Talent Garden Vilnius“. Pripažinto šalies architekto Justino Šeiboko sukurtame buvusiame Ryšių ministerijos pastate įsikursianti „Talent Garden Vilnius“ skaitmeninių bei kūrybinių industrijų kompanijoms, komandoms ar laisvai samdomiems profesionalams siūlys įvairaus dydžio ir privatumo erdves darbui bei susitikimams, o jos širdimi taps 150 vietų moderni konferencijų salė.

Daugiau kaip 2 000 kv. m ploto bendradarbystės erdvę įkurs investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“, pasirašiusi franšizės sutartį dėl atstovavimo vienam didžiausių bendradarbystės tinklų Europoje „Talent Garden“. „INVL Baltic Real Estate“ naująją erdvę įrengs jos nekilnojamojo turto portfeliui priklausančiame pastate Vilniaus gatvėje (adresu Vilniaus g. 33). „Talent Garden Vilnius“ atidarymas užbaigs pastaruosius dvejus metus vykstančius pastato atnaujinimo ir kitus darbus, į kuriuos „INVL Baltic Real Estate“ investicijos iš viso sieks apie 2 mln. eurų.

„Vilnius – tai miestas, kuriame verda gyvenimas ir gimsta naujos idėjos, o joms kurti ir skleistis reikia modernių erdvių. Tokią galimybę visiems norintiems suteiks „Talent Garden Vilnius“, išsiskirsiantis tuo, kad kūrybingai sujungs ne tik galimybes dirbti bei mokytis, bet ir čia susitinkančius žmones“, – sako Vytautas Bakšinskas, „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas.

2019-tųjų pabaigoje duris atversiantis „Talent Garden Vilnius“ bus viena didžiausių bendradarbystės erdvių sostinės senamiestyje, patraukli ne tik kokybiškam darbui, bet ir dalykinėms pažintims užmegzti bei naujoms žinioms gauti. Erdvėje užteks vietos ir norintiems įsikurti ilgesniam laikui, ir ieškantiems darbo vietos vienai dienai. Iš viso erdvėje planuojama pasiūlyti daugiau kaip 230 darbo vietų, iš kurių daugiau kaip pusė bus įrengtos privačiuose kabinetuose.

Jau aišku, kad „Talent Garden Vilnius“ įsikurs Lietuvos verslo angelų asociacija „LitBAN“, kuri kartu su partneriais planuoja renginių ciklą, skirtą startuolių ir investuotojų supažindinimui, bendravimui ir, tikėtina, ateities investicijoms.

Pasak „LitBAN“ vadovės Daivos Jankauskaitės, svarbiausia priežastimi, kodėl buvo pasirinkta įsikurti „Talent Garden Vilnius“ bendradarbystės erdvėje, tapo „Talent Garden“ komandos noras įrengti kokybišką erdvę, suburti ten dirbančių žmonių bendruomenę ir kurti vertingą turinį. „LitBAN“ su partneriais taip pat prisidės prie šio tikslo organizuodami ne tik uždarus renginius savo nariams ar „Talent Garden Vilnius“ reziduojančioms įmonėms, bet ir atvirus susitikimus, skirtus tiek investuotojams, tiek startuoliams.

2011 metais Italijoje įkurtas „Talent Garden“ tinklas veikia 19 Europos miestų, jo 26 erdvėse darbuojasi per 3 500 kūrybinių ir skaitmeninių industrijų profesionalų. Pirmoji „Talent Garden“ erdvė Lietuvoje buvo atidaryta Kaune, Laisvės alėjoje. Pasak „Talent Garden“ rinkodaros vadovo Lietuvoje Artūro Bulotos, per ketverius veiklos metus pavyko sėkmingai įgyvendinti projektus tarp verslo, biudžetinių įstaigų, individualių kūrėjų. „Tai rodo, kad pagrindinis „Talent Garden“ tikslas – kurti vertę sujungiant žmones – pasiteisina. Ne veltui „Talent Garden“ šūkis yra „dirbti. mokytis. sujungti“, – teigia A. Bulota.

„INVL Baltic Real Estate“ konsultantais įgyvendinant naujosios erdvės projektą tapo nekilnojamojo turto konsultacijų įmonė „Real game“, taip pat advokatų kontora „Wint“.

„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą IBC šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio.

 

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
Valdymo įmonės Nekilnojamojo turto fondo valdytojas
Vytautas Bakšinskas
El.paštas vytautas.baksinskas@invl.com