INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ per pirmąjį pusmetį uždirbo 1,7 mln. eurų grynojo pelno

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ konsoliduotas grynasis pelnas per šių metų pirmąjį pusmetį buvo 1,7 mln. eurų ir sumažėjo 10,5 proc., lyginant su atitinkamu 2018 m. laikotarpiu. Bendrovės konsoliduoto nuosavo kapitalo vertė šių metų birželio pabaigoje buvo 35,3 mln. eurų, o šis rodiklis akcijai siekė 2,685 euro ir, lyginant su praėjusių metų pirmojo pusmečio pabaiga, padidėjo 8,7 proc. (įvertinus ir išmokėtus dividendus).
 
Per šių metų pirmąjį pusmetį „INVL Baltic Real Estate“ konsoliduotos grynosios nuomos pajamos (angl. net operating income) iš nuosavų objektų siekė 0,8 mln. eurų arba 52,6 proc. mažiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Bendrovės konsoliduotos pajamos buvo 1,9 proc. didesnės nei praėjusių metų pirmąjį pusmetį ir siekė 3,0 mln. eurų, iš jų nuosavų objektų konsoliduotos nuomos pajamos padidėjo 2,9 proc. iki 2,32 mln. eurų.
 
„Siekiame ir toliau efektyviai valdyti bendrovės turtą – nuo metų pradžios ne tik sudarėme naujų nuomos sutarčių, bet ir paskelbėme apie naujo projekto sostinės senamiestyje įgyvendinimą – jau šių metų pabaigoje duris atverti planuojančią pirmąją Vilniuje bendradarbystės erdvę „Talent Garden Vilnius“. Tikime, kad ši erdvė ne tik taps patrauklia darbo, susitikimų ir naujų idėjų kūrimo vieta, bet ir leis efektyviai išnaudoti bendrovės valdomą turtą, taip kuriant vertę ir investuojantiems į „INVL Baltic Real Estate“, – sakė Vytautas Bakšinskas, „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas.
 
Jo teigimu, vertinant ataskaitinio laikotarpio rezultatus, pirmojo pusmečio pelnui reikšmingos įtakos turėjo ir didžiausiame objekte – IBC verslo centre atnaujintos patalpos, kadangi šios einamųjų remontų išlaidos buvo įvertintos kaip sąnaudos.
 
Kaip jau buvo skelbta, „INVL Baltic Real Estate“ bendrovės nekilnojamojo turto portfeliui priklausančiame pastate Vilniaus gatvėje naująją erdvę „Talent Garden Vilnius“ įrengs pagal šių metų birželį pasirašytą franšizės sutartį, atstovaudama vienam didžiausių bendradarbystės tinklų Europoje „Talent Garden“. „Talent Garden Vilnius“ atidarymas užbaigs pastaruosius dvejus metus vykstančius pastato atnaujinimo ir kitus darbus, į kuriuos „INVL Baltic Real Estate“ investicijos iš viso sieks apie 2 mln. eurų.
 
Daugiau kaip 2 000 kv. m ploto „Talent Garden Vilnius“ skaitmeninių bei kūrybinių industrijų kompanijoms, komandoms ar laisvai samdomiems profesionalams siūlys įvairaus dydžio ir privatumo erdves darbui bei susitikimams, o jos širdimi taps 150 vietų moderni konferencijų salė. Iš viso erdvėje planuojama pasiūlyti daugiau kaip 230 darbo vietų, iš kurių daugiau kaip pusė bus įrengtos privačiuose kabinetuose.
 
„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų“ komplekse, verslo centrą IBC šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio. Bendrovės objektų užimtumas 2019 m. pirmojo pusmečio pabaigoje siekė nuo 66 iki 100 proc.
 
2019 m. birželio 30 dienos duomenimis, „INVL Baltic Real Estate“ valdomo turto plotas buvo 56,9 tūkst. kv. m, vertė – 60,0 mln. eurų. Net 80 proc. „INVL Baltic Real Estate“ valdomų objektų pagal turto vertę yra centrinėje Vilniaus miesto dalyje.
 
Nuo 2016 m. gruodžio 22 dienos „INVL Baltic Real Estate“ veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Bendrovės valdymą perėmė viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių šalyje „INVL Asset Management“. UTIB statusu bendrovė veiks iki 2046 metų su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų.