„INVL Baltic Real Estate“ direktoriumi skiriamas A. Daukšas

Investicijų į nekilnojamąjį turtą  bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ direktoriumi nuo gruodžio 10 d. skiriamas „Invaldos LT” investicijų valdytojas 32-ejų Andrius Daukšas. Jis šiose pareigose pakeis Darių Šulnį, kuris ketina koncentruotis į „Invaldos LT” turto valdymo verslą.

D. Šulnis taip pat atsistatydina iš „INVL Baltic Real Estate” valdybos nario pareigų. Gruodžio 23 dieną vyksiančiame „INVL Baltic Real Estate“ akcininkų susirinkime  A. Daukšas siūlomas kaip kandidatas užimti valdybos nario vietą.

„Pagrindinis „INVL Baltic Real Estate“ tikslas išlieka valdomų objektų generuojamo pinigų srauto bei vertės didinimas“, – sakė  A. Daukšas.

D. Šulnis teigė, kad turto valdymas yra strateginis „Invaldos LT“ verslas. „Įsigijome turto valdymo įmones „MP Pension Funds Baltic“ bei „Finasta Asset Management“, taip pat turime planų privataus kapitalo fondų srityje, o valdomo turto vertė artėja link 1 mlrd. litų. Ketinu koncentruotis ties šio verslo vystymu“, – sakė D. Šulnis.

Pasak jo, A. Daukšas „Invaldoje LT“ buvo atsakingas už nekilnojamojo turto projektus. „Tikiuosi, kad A. Daukšo patirtis finansuose, įmonių valdyme bei nekilnojamajame turte leis didinti „INVL Baltic Real Estate“ akcininkų nuosavybės vertę“, – sakė  D. Šulnis.

A.Daukšas Vilniaus universiteto ekonomikos fakultete 2006 m. įgijo bankininkystės magistro laipsnį. Nuo 2010 m. kovo dirba „Invaldos LT“ investicijų valdytoju ir yra atsakingas už nekilnojamojo turto projektus.  Iki tol ketverius metus dirbo finansų maklerio įmonėje „Finasta“ apskaitininku ir vertybinių popierių apskaitos vadovu, o dar dvejus metus – banko „Finasta“ Iždo departamento direktoriumi.

„INVL Baltic Real Estate“ nuosavas kapitalas devynių mėnesių pabaigoje siekė 49,8 mln. litų, o turtas- 136 mln. litų. Bendrovė valdo  51,70 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties nekilnojamojo turto Vilniuje ir Rygoje.