„INVL Baltic Real Estate“ rengs reorganizavimo sąlygas ir prisijungs nupirktų patalpų savininkę

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“, siekianti prisijungti antrinę bendrovę „RE 1“, kuriai priklauso dalis patalpų sostinės senamiestyje, Vilniaus g. 37, rengs reorganizavimo sąlygas.

„INVL Baltic Real Estate“ dalyvavimui reorganizavime ir reorganizavimo sąlygų parengimui buvo pritarta antradienį vykusiame bendrovės neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime.

„INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojo Vytauto Bakšinsko teigimu, šia reorganizacija siekiama, kad fondui tiesiogiai priklausytų visas nekilnojamasis turtas Vilniaus g. 37.

2022 metų birželį „INVL Baltic Real Estate“ įsigijo 100 proc. bendrovės „RE 1“ akcijų, kuriai priklauso 257 kv. m. ploto negyvenamoji patalpa-kavinė, esanti sostinės Vilniaus g. 37. Po šio sandorio „INVL Baltic Real Estate“ tapo vienintele šio išskirtinio pastato Vilniaus senamiestyje valdytoja, o bendras valdomų patalpų plotas Vilniaus g. 37, Vilniuje, išaugo iki 1 990 kv. m.

Planuojama, kad po pastato Vilniaus g. 37 rekonstrukcijos, bendrovė rinkai pasiūlys apie 2 200 kv. m. nuomojamo ploto aukščiausios klasės biurų pastato antrame ir trečiame aukštuose bei komercinės paskirties patalpų pirmame aukšte.

Apie „INVL Baltic Real Estate“

„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, taip pat 55 ha logistikos ir industrijos parką „Dommo Logistics and Industrial Park“ šalia greitkelio A8 ir Rygos aplinkkelio sankirtos A5. Bendrovės objektų užimtumas 2022 metų pirmojo pusmečio pabaigoje siekė nuo 92 iki 100 proc.

„INVL Baltic Real Estate“ šiuo metu valdomo turto plotas yra 28 tūkst. kv. m., vertė – 33,8 mln. eurų.

Nuo bendrovės, kaip kolektyvinio investavimo subjekto, veiklos pradžios (2016 m. gruodžio 22 d.) „INVL Baltic Real Estate“ yra vienas aukščiausių stabilią grąžą uždirbančių Baltijos šalyse nekilnojamojo turto fondų, prieinamų mažmeniniams investuotojams. Fondas veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Bendrovę valdo Baltijos šalyse pirmaujanti investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupė INVL. UTIB statusu bendrovė veiks iki 2046 metų su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų.